Olaplex în profunzime: cum funcționează pentru diverse tipuri de păr și probleme specifice

Scris de Mihaela

Olaplex a devenit un nume des întâlnit  în industria îngrijirii părului, fiind recunoscut pentru capacitatea sa de a repara și proteja părul deteriorat.

De la părul decolorat la cel supus unor tratamente termice intense, Olaplex promite să ofere o soluție pentru diverse probleme ale părului. În acest articol, vom explora cum funcționează Olaplex pentru diferite tipuri de păr și pentru probleme specifice.

Ce este Olaplex?

Olaplex este un sistem de îngrijire a părului care a revoluționat modul în care părul este tratat în saloanele de înfrumusețare și acasă. Produsele Olaplex conțin ingrediente care ajută la legarea și reconstrucția legăturilor de disulfid din structura părului.

Aceste legături sunt adesea deteriorate de tratamente chimice sau de stresul mecanic, cum ar fi îndreptarea sau ondularea excesivă a părului.

Cum Funcționează Olaplex?

Olaplex conține un ingredient cheie numit bis-aminopropil diglicol dimaleat, care acționează prin reconstruirea și întărirea legăturilor chimice din păr. Acest lucru ajută la repararea părului deteriorat și la prevenirea daunelor viitoare. Olaplex este adesea utilizat ca un tratament în trei etape:

Olaplex No. 1 Bond Multiplier – Este adăugat la vopseaua sau decolorantul folosit în timpul tratamentelor chimice pentru a proteja legăturile de disulfid existente în păr.

Olaplex No. 2  Bond Perfector – Este aplicat imediat după clătirea vopselei sau decolorantului și ajută la continuarea procesului de reconstrucție a legăturilor de disulfid.

Olaplex No. 3  Hair Perfector – Este un tratament la domiciliu, disponibil pentru utilizare săptămânală sau ori de câte ori este nevoie, pentru a întreține și a consolida părul.

Cum Funcționează pentru diverse tipuri de păr și probleme specifice

Părul decolorat sau vopsit – Pentru persoanele cu păr decolorat sau vopsit, Olaplex poate fi o salvare reală. Acesta ajută la repararea legăturilor chimice slăbite în timpul procesului de decolorare sau vopsire, prevenind ruperea și despicarea vârfurilor.

Părul despicat și fragil – Pentru părul care se simte fragil și se rupe ușor, Olaplex poate ajuta la întărirea și reconstrucția firului de păr, făcându-l mai rezistent și mai sănătos.

Părul supus tratamentelor termice – Utilizarea frecventă a plăcilor de îndreptat sau a ondulatorului poate provoca deteriorarea părului. Olaplex ajută la protejarea părului împotriva daunelor termice și la menținerea aspectului său sănătos.

Părul natural sau ondulat – Chiar și pentru cei cu părul natural sau ondulat, Olaplex poate fi benefic. Acesta ajută la menținerea hidratării și elasticității părului, făcându-l mai ușor de gestionat și mai puțin predispus la rupere.

Olaplex este un instrument puternic în arsenalul de îngrijire a părului, oferind soluții pentru diverse probleme și tipuri de păr. De la repararea părului decolorat la protejarea părului împotriva tratamentelor termice,

Olaplex promite să ofere un păr mai sănătos și mai frumos pentru toți cei care îl folosesc. Este potrivit pentru diferite tipuri de păr, inclusiv pentru părul vopsit, tratat chimic sau deteriorat.

Olaplex vine în diferite formule, cum ar fi Olaplex No. 3 Hair Perfector pentru întreținerea acasă și Olaplex No. 4 și No. 5 pentru șampon și balsam, care sunt potrivite pentru utilizarea zilnică.

De asemenea, există tratamente mai intensive disponibile în saloanele de coafură, cum ar fi Olaplex No. 1 și No. 2, care sunt adăugate la vopsirea sau decolorarea părului pentru a proteja și întări firele de păr.

Despre mine

Energie, pasiune și un strop de curiozitate – cam așa mă descriu. Sunt persoana care adoră să descopere tendințe noi în lumea modei, să împărtășesc secretele unui stil de viață sănătos, și să inspir oamenii din jurul meu cu idei fresh de călătorii și rețete gustoase. Dincolo de asta, ca părinte, îmi place să explorez universul parenting-ului cu toate bucuriile și provocările lui. Scriu dintr-o pasiune pentru frumos și autentic, iar aici vei găsi toată inspirația de care ai nevoie pentru a adăuga culoare și bucurie în fiecare aspect al vieții tale. Haide să creăm împreună o viață pe care să o iubim!

Lasă un comentariu